Semnalizarea interventiilor


In cazul neintreruperii circulatiei, remedierea sau modernizarea carosabilului se face in paralel cu desfasurarea traficului.

Aceste segmente in lucru ale drumurilor trebuie semnalizate corespunzator pentru a inlatura orice posibilitate de accidente sau blocaje in traffic.


      PUS Bariere de semnalizare


PUS este o unitate electronica folosita pentru a semnaliza locuri in construtie ale drumului si a dirija traficul in timp ce se lucreaza. Dispozitivul este alimentat de la acumulator si poate fi folosit la distanta fara alimentare. Datorita dificultatilor de intretinere, instalarii si pastrarii acestor dispozitive si a dispozitivelor similare ii este acordata atentie sporita in timpul planificarii proiectului.


Sistemul este alcatuit dintr-o bariera master si cateva bariere escorta cu componentele electronice integrate.
Programarea barierelor de semnalizare – PUS, este posibila cu ajutorul a 3 comutatoare aflate pe componentele electronice ale barierei master.
Directia, viteza si forma sunt definite prin programare
      TBP - Semnalizatoare mobile

TBP este indispensabil in zonele blocate ale drumului pentru a completa semnele de circulatie normale in timpul noptii sau in caz de vizibilitate insuficienta (accidente de trafic, ingustari ale drumului, pericol de alunecari, etc).

D ispozitivele pot fi pozitionate in 2 feluri:
-folosind agatatoarea metalica situata deasupra lentilei
-folosind ancora universala situata in spate

Datorita senzorului de lumina, dispozitivul se stinge automat in cazul in care gradul de luminozitate este ridicat (lumina-intuneric). Optional, dispozitivul poate fi asezat pe conul de cauciuc pentru o vizibilitate mai buna.

      NSR - Dispozitiv de reglare alternativa

Pentru reglarea traficului in mod egal pe ambele sensuri in timp ce se lucreaza pe carosabil iar vizibilitatea este redusa sunt necesare 2 semafoare.

Acestea sunt conectate si comunica unilateral prin cablu, iar alimentarea se face de la reteaua de tensiune (220V).


      NTR - Dispozitiv pentru lumina intermitenta

Este o unitate electronica cu 2 segmente de lanterna incorporate (O210mm sau O300mm) si permite aprinderea alternativa a acestora. Avantajul acestui fel de operatiune si folosirea unei singure lanterne este acela ca, in cazul erorilor pe un singur canal sau o sigura lampa, celalalt canal continua sa functioneze ca o simpla lampa cu lumina intermitenta.


      PIC - Unitate electronica de alimentare

PIC 230 este o unitate electronica universala de alimentare de pana la opt consumatori.
Construita cu 4 intrari si 8 iesiri, unitatea poate fi folosita in orice sistem electronic sau automat. Unitatea este programabila, ceea ce inseamna ca poate raspunde tuturor cerintelor utilizatorilor conform functiilor detinute de catre acest dispozitiv.
S-a dovedint a fi foarte sigur in exploatare, in problemele de trafic precum si la interventii tehnice.

(c) Urcosys 2007  -  Toate drepturile rezervate                                                                                                                                                          un drum sigur